ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Η Académie du Café ιδρύθηκε το 2002 και αναγνωρίστηκε άμεσα με επιτυχία από τους πελάτες μας, τους ανεξάρτητους εμπόρους και επιχειρήσεις, τις αλυσίδες εστίασης, τις σχολές ξενοδοχειακών σπουδών, ακόμη κι από τους διανομείς εξαγωγικών προϊόντων. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 700 επαγγελματίες μας εμπιστεύονται για να τους βοηθήσουμε να γίνουν πραγματικοί πρέσβεις του καφέ, παρακολουθώντας τα προγράμματά μας γύρω από την τέχνη του espresso, το σωστό καβούρδισμα και τα κοκτέιλ με καφέ, ή ακόμα και για να γίνουν πιστοποιημένοι barista.

Στο πλαίσιο του συμβουλευτικού μας ρόλου, έχουμε βοηθήσει επίσης και πολλές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις υπηρεσίες τους και να παρουσιάσουν νέες ιδέες.

ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία της Cafés Richard, κοντά στο Παρίσι.
 Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν μια ξενάγηση στον χώρο όπου μπορείτε να μάθετε για το παραδοσιακό και το βιομηχανικό καβούρδισμα του καφέ και να παρακολουθήσετε το ταξίδι του πράσινου καφέ από τη στιγμή που παραδίδεται μέχρι τη στιγμή που συσκευάζεται.

Σε μια άκρως επαγγελματική ατμόσφαιρα, θα βρείτε μια αίθουσα γευσιγνωσίας, ένα εργαστήριο και ένα παρασκευαστήριο με 6 σταθμούς Barista πλήρως εξοπλισμένους (με μηχανήματα, μύλους, μπλέντερ…). Υπάρχουν κάμερες και γίνεται προβολή σε βίντεο-οθόνη, ώστε να μπορείτε κάνετε zoom στον εκπαιδευτή καθώς εκείνος εκτελεί την κάθε τεχνική λειτουργία.

Για τα πιο θεωρητικά μαθήματα, διαθέτουμε μια αίθουσα διαλέξεων χωρητικότητας 40 ατόμων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

COFFEEOLOGY : ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ

Δημιουργήθηκε για να ανακαλύψετε τον κόσμο του καφέ και αποκτήστε σε βάθος γνώσεις για την καλλιέργεια του καφέ, την προέλευσή του, την επεξεργασία και το καβούρδισμά του.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία σύγκρισης καφέδων καθαρής προέλευσης με χαρμάνια, για να μάθετε για τις διάφορες τεχνικές που αποκαλύπτουν τον πλούσιο αρωματικό κόσμο του καφέ.

Το μάθημα θα καλύψει όλους τους βασικούς τομείς που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την επιρροή του καφέ στην παγκόσμια αγορά και τους λόγους που είναι δημοφιλής

COFFEE-COCKTAILS : Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Καταπλήξτε τους πελάτες σας με μοντέρνες συνταγές που περιέχουν καφέ, σε ένα διακριτικό ή πιο έντονο τόνο.

Μάθετε πώς παρασκευάζονται τα coffee-cocktails από τα πιο κλασικά έως τα πιο πρωτότυπα, με ή χωρίς αλκοόλ, καθώς και τα απαραίτητα συστατικά και εργαλεία.

Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και σίγουρα θα βοηθήσουν στην ανανέωση της εικόνας σας… και φυσικά θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας!

COFFEEOLOGY : ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ

Η διαδικασία αλέσματος, το “πάτημα”, η θερμοκρασίας του νερού και ο χρόνος εκχύλισης είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να κατακτήσετε αν θέλετε να παρασκευάσετε έναν εξαιρετικό καφέ.

Για ενεργούς αλλά και επίδοξους Baristas, το μάθημα αυτό σας μαθαίνει πώς να φτιάχνετε τους τέλειους εσπρέσο και βελούδινα καπουτσίνο, φλιτζάνι με το φλιτζάνι.

Τελειοποιώντας την τεχνική σας και μαθαίνοντας όλα τα βήματα, μπορείτε κι εσείς να γίνετε ένας πραγματικός φροντιστής του καφέ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ SCA BARISTA- ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΦΕ

Οι εκπαιδευτές μας είναι διαπιστευμένοι για την έκδοση διεθνών πιστοποιήσεων της SCA (Speciality Coffee Association of Europe/Ένωση για την ειδικότητα του καφέ στην Ευρώπη). Αυτές οι πιστοποιήσεις αναγνωρίζονται παγκοσμίως και αποτελούν μέρος του Συστήματος Διπλωμάτων παρασκευής καφέ (Coffee Diploma System), ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που βασίζεται στον καφέ: από τον πράσινο κόκκο καφέ και τις μεθόδους αισθητηριακής ανάλυσης έως τις επαγγελματικές τεχνικές barista.

Η «Académie du Café» προσφέρει σήμερα 3 εκπαιδευτικά προγράμματα/ πιστοποιήσεις σχετικά με τις γνώσεις και τις τεχνικές Barista, καθώς και μια ενότητα “Εισαγωγή στον καφέ”:

ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ LATTE

Απαραίτητες για όποιον θέλει να προσφέρει ροφήματα που είναι ελκυστικά στην όψη και ταυτόχρονα γευστικά.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το LatteArt, είναι μια μορφή τέχνης … η τέχνη της δημιουργίας σχεδίων και σχημάτων με αφρό από γάλα.

Στη συνέχεια έρχεται η ζωγραφική με το ρετουσάρισμα του αφρού ώστε να βελτιωθούν τα σχέδια.

Η «Εισαγωγή στον Καφέ» απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γενικές γνώσεις για τον καφέ: καλλιέργεια, παραγωγή, βοτανικές ποικιλίες, επεξεργασία και γευσιγνωσία. Το εργαστήριο αυτό είναι ήδη διαθέσιμο στις εκπαιδεύσεις μας με τίτλο «Coffeology». Κατόπιν αιτήματος, μετά την εκπαίδευση μπορούμε να προγραμματίσουμε τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Δεξιότητες Barista (Barista Skills ) – «Βασική Εκπαίδευση» .- Το επίπεδο αυτό απευθύνεται σε άτομα που είναι νέοι στη βιομηχανία καφέ και εστιάζει στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να ρυθμίσετε το μύλο σας, να φτιάξετε εσπρέσο και αφρόγαλα για καπουτσίνο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία barista για αυτό το μάθημα.

Δεξιότητες Barista (Barista skills) – «Μεσαίο Επίπεδο» –Το επίπεδο αυτό παρέχει μια βαθύτερη γνώση για τον ίδιο τον καφέ και βασίζεται στις πρακτικές δεξιότητες που έλαβε κάποιος στη βασική εκπαίδευση. Παρουσιάζονται οι τεχνικές γάλακτος, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής του latte art, καθώς και θέματα υγιεινής και ασφάλειας, η εξυπηρέτηση πελατών και οι βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το μάθημα αυτό είναι κατάλληλο για άτομα που εργάζονται ήδη ως baristas.

Δεξιότητες Barista (Barista skills)- «Επαγγελματικό Επίπεδο»– Το επίπεδο αυτό είναι κατάλληλο για baristas με σημαντική εμπειρία που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση του Μεσαίου Επιπέδου επιτυχώς. Δίνει μια προοπτική σε επιστημονικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης αναφορικά με τον καφέ και την παρασκευή ροφημάτων που έχουν βάση τον εσπρέσο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι φορείς της επιχείρησης horeca: ανεξάρτητα καταστήματα, αλυσίδες εστιατορίων, εταιρείες, ξενοδοχειακές σχολές… και οι διανομείς μας για τις εξαγωγές. Υπάρχουν μαθήματα για το κάθε επίπεδο ειδικότητας ή αρμοδιότητας, είτε για να μάθετε τις βασικές αρχές του εσπρέσο είτε για να επεκτείνετε τη γκάμα των δημιουργικών προϊόντων σας.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ!

Τα μαθήματα που διεξάγονται από ανθρώπους που έχουν πάθος για τον καφέ, είναι διαδραστικά, με πολύ πρακτική εξάσκηση. Οι « ακαδημαϊκοί» μας είναι ειδικοί του καφέ και έχουν το ρόλο του barista, του γευσιγνώστη και του δημιουργού γεύσεων. Είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τις δεξιότητές τους μαζί σας.

MICHAEL MCCAULEY

Καφεολόγος, διεθνής κριτής στα WCE και πιστοποιημένος SCAE εκπαιδευτής.

Η Cafés Richard είναι μέλος της Speciality Coffee Association of Europe – Section France

Μετάβαση στο περιεχόμενο