ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Έχοντας πάντα επίγνωση του οικολογικού αποτυπώματος που αφήνουμε στον πλανήτη μας, στην Cafés Richard μελετάμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ενεργειών μας, λαμβάνοντάς τες υπόψη σε όλες τις επενδυτικές αποφάσεις της εταιρείας.

Προχωρήσαμε σε μια εθελοντική προσέγγιση το 2006, πραγματοποιώντας μια αξιολόγηση για τα αποτυπώματα του άνθρακα.

Αυτή η τολμηρή μας πράξη ενίσχυσε την πολιτική που ακολουθούμε σχετικά με την ευαισθητοποίηση των υπαλλήλων μας γύρω από το ζήτημα αυτό σε καθημερινή βάση. Στόχος της αξιολόγησης του αποτυπώματος άνθρακα ήταν να υπολογιστούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Σύμφωνα με τα δεδομένα, συμπεριλάβαμε όλα τα μετρήσιμα, διαθέσιμα στοιχεία: την εισαγωγή καφέ, τη συσκευασία, το φυσικό αέριο που εκπέμπεται από τη διαδικασία ψησίματος, τη παράδοση στους πελάτες…

Ήταν μια μακρά εργασία που κινητοποίησε όλες μας τις δυνάμεις και μας ευαισθητοποίησε για το πόσο πρέπει ακόμη να εργαστούμε ώστε να μειώσουμε αυτό το οικολογικό αποτύπωμα.

Τα αποτελέσματα του ισοζυγίου άνθρακα οδήγησαν σε ένα σχέδιο δράσης για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2): μείωση της ποσότητας των μεμβρανών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες, ανακύκλωση των χαρτοκιβωτίων, εξοπλισμός των οχημάτων διανομής με “οικολογικά ελαστικά”…

ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
(FAIR TRADE)

Σήμερα, είμαστε ο ηγέτης στο δίκαιο εμπόριο καφέ στην αγορά εστίασης ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ (horeca)  και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας αυτή .  Γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη για σεβασμό των ανθρώπων και της γης, και σερβίρουμε καφέ δίκαιου εμπορίου για περισσότερα από 10 χρόνια, μέσω της ετικέτας MaxHavelaar.

Με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων δίκαιου εμπορίου υπό το εμπορικό σήμα Lobodis, βοηθάμε με το να προσφέρουμε μια αξιοπρεπή ζωή στους μικρούς παραγωγούς, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της παράνομης καλλιέργειας.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και κοινότητες προσυπογράφουν τις αξίες αυτές προσφέροντας δίκαιο εμπόριο στους πελάτες τους.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η γκάμα των βιολογικών προϊόντων μας αναπτύσσεται συνεχώς και συμπεριλαμβάνει καφέδες, τσάγια, αφεψήματα αλλά και συνοδευτικά εδέσματα.  Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής προσέγγιση, καθώς ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών, οι οποίοι προσελκύονται ολοένα και περισσότερο από κοινωνικά υπεύθυνα προϊόντα.

Η σήμανση βιολογικού προϊόντος δεν προκύπτει μόνο από τον σεβασμό προς τους πόρους της γης. Προκύπτει επίσης από την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που εργάζονται στη γη και αλλά και από την ευημερία των καταναλωτών.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η καλλιέργεια και η συγκομιδή του καφέ γίνεται με βιώσιμο τρόπο, με σεβασμό στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Η ετικέτα αυτή εγγυάται την προέλευση και τις συγκεκριμένες ιδιότητες του καφέ.

Το πρόγραμμα αυτό αποτρέπει την καταστροφή των τροπικών δασών λόγω της εντατικής καλλιέργειας ελαιοφοινίκων.

Κι ας μη ξεχνάμε τις ετικέτες που απαιτούμε να φέρουν τα προϊόντα των προμηθευτών μας :

  • Η ετικέτα Imprim’Vert αποτελεί μια εγγύηση ότι όλα τα έγγραφά μας εκτυπώνονται με μέριμνα για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, ανακυκλωμένο χαρτί ή μελάνι φυτικής προέλευσης.
  • Η ετικέτα PEFC  εγγυάται ότι οι προμηθευτές μας ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών
Μετάβαση στο περιεχόμενο